Wednesday, November 25, 2009

NeWs sHoUtOuT - AnAk DaRa AkU DiBawAk LaRi OrAnG!!! HmM??? CoBaAn...


Aku bukannya suka sangat baca paper - paper mainstream ni. Banyak sangat benda - benda yang tak betul dari betul. Tapi aku tau satu je yang betul kat paper dan konfem betul! Keputusan judi... Agree with me on this? Ahaha...

Tapi aku tertarik dengan satu berita kat Harian Metro. Anak - anak gadis Malaysia ni dah suka main kawin - kawin lari je dengan jejaka Lombok! Pedulik apa mak bapak! Pedulik apa kengkawan! Pedulik apa study! Pedulik apa x boifren! Senang cite lantak la sume benda asalkan dapat kawin lari dengan jejaka Lombok! Hampas!

Persoalannya, best sangat ke bebudak Lombok ni sampai nak kawin - kawin lari? Rilek - rilek sudahlah! Cakap je elok - elok dengan family. Bukan susah mane pun! Tapi mengikut statement berita, benda ni menjadi trend dan kebanggaan jejaka - jejaka Lombok ni. Barangsiapa yang berjaya membawa anak gadis dari luar negara juga berjaya menunjukkan keperkasaan dan kelakian diorang! Ni apa punya bangang trend ni??? Takde trend lain ke? Anak orang tu weh!! Agak - agak la...

Nak salahkan bebudak Lombok ni pun takleh gak kengkadang. Bebudak melayu ni pun cam hamjadah gak perangai. Ade awek sia - siakan. Bubuh cukup - cukup pastu tinggalkan. Macam sampah... So ape salahnya kan kalau bebudak Lombok ni bawak gadis - gadis ni lari? At least kawin. Dosa pun lepas... kan?

Kesimpulannya, selalu - selalu bawak berfikir sebelum buat apa - apa keputusan. Untuk gadis - gadis, jangan la makan pujuk rayu laki ni. Tak kemana pun. Untuk guys, jangan sia - siakan apa yang korang ada... Insyallah.

p/s: Aku bawak lari Agnes Monica baru korang tau...

4 comments:

eYe-d4 said...

kadang2 lelaki pun satu gak.. dah tau perempuan dah ade yang punye, nak try gak smp dpt.. aku tak phm nape org cam ni suke nak menjatuhkan masjid yang br nak dibina.... perempuan... dah kena ayat hari2 harus jatuh cinta klu tak kuat iman...

3viL X eIjI said...

Salam.

btul2..sungguh bernas pendapat cik aida kita.

p/s: tajam statement cik aida tu.. hehe..

eskep said...

aku suspek gerombolan lombok ini punya misi khas bawah-tanah. mahu hapuskan gender yang menjadi sumber untuk melahirkan waris orang malaysia. ;)

3viL X eIjI said...

salam

Mungkin jugak la. Gadis2 melayu ni umpama supermodel kat Lombok sana... Kahkahkah!

p/s: Jgn terpedaya kengkawan..

bloG BudDieS